Loading...

NUPRID OIL 004 CE - 1 l

Evaluare: Nu a fost evaluat încă Producator: Alchimex
Preț vânzare: 34,50 lei
in stoc.gif
  • Descriere
  • Recenzii

Nuprid Oil 004 CE are aceleasi intrebuintari ca si Confidor Oil si eMerite.

Mod de actiune
Uleiul horticol NUPRID OIL 004 CE este un produs ce contine 4 g/l imidacloprid sub forma de concentrat emulsionabil si are un mod de actiune complex (prin contact, prin ingestie si pe cale respiratorie), cu eficacitate ridicata in combaterea multor specii de insecte, acarieni si afide daunatoare in plantatiile pomicole.

Modul de intrebuintare : NUPRID OIL 004 CE este un ulei horticol folosit pentru tratamente la pomi si vita de vie (in pepiniere, plantatii tinere si pe rod),  in perioada de repaus vegetativ *, astfel:

Cultura

testul pentru care a fost avizat

Doza (l/ha)%

 
Mar

Paduchele din san Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – larve hibernante
acarianul rosu al pomilor (Panonychus ulmi) – oua de iarna**

1,5% (22,5 l in 1500 l apa/ha)
sau, dupa necesar:
* 1,5 l in 100 l apa, sau
* 150 ml in 10 l apa

 

Prun, Cires

Paduchele din san Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – larve hibernante
acarianul rosu al pomilor (Panonychus ulmi) – oua de iarna**

1,5% (15 l in 1000 l apa/ha);
sau, dupa necesar:
* 1,5 l in 100 l apa, sau
* 150 ml in 10 l apa

 

Cais , Piersic

Paduchele din san Jose (Quadraspidiotus perniciosus)- larve hibernante
acarianul rosu al pomilor (Panonychus ulmi) – oua de iarna
afide – oua de rezistenta
1,5% (15 l in 1000 l apa/ha);
sau, dupa necesar:
* 1,5 l in 100 l apa, sau
* 150 ml in 10 l apa


Vita de vie

Paduchele testos (Parthenolecanyum corni) – adulti hibernanti si larve**
acarianul comun (tetranychus urticae) – adulti hibernanti si larve

1% (10 l in 1000 l apa/ha); sau dupa necesar:
* 1 l in 100 l apa, sau
* 100 ml in 10 l apa

* repausul vegetativ la pomi este perioada de timp dintre caderea frunzelor (toamna tarziu) si inceputul dezmuguritului (primavara devreme). Pentru evitarea oricaror riscuri de fitotoxicitate la pomii porniti in vegetatie, aplicarea tratamentelor in primavara, la inceputul dezmuguritului, nu trebuie sa depaseasca faza de „urechiuse de soarece” la mar sau faza de „buton verde” la prun si cires.
** conform raportului oficial privind rezultatele testarilor biologice, pe langa acesti daunatori, tratamentul aplicat asigura o foarte buna eficacitate si impotriva afidelor (oua de iarna), iar daca tratamentul se face la sfarsitul repausului vegetativ / inceputul dezmuguritului, se asigura combaterea si a altor daunatori care pot apare si pot deveni activi in plantatiile pomicole in aceasta perioada.
 

Tehnica de aplicare
In general, se face un singur tratament, care, de regula, se aplica la sfarsitul repausului vegetativ / inceputul dezmuguritului. tratamentele se fac cu mijloace de stropit terestre, prevazute cu sisteme de agitare continua a solutiei de stropit din rezervor, si bine reglate pentru o pulverizare cat mai fina a solutiei de stropit si o acoperire / imbaiere cat mai buna a ramurilor si trunchiurilor pomilor, a coardelor si butucilor vitei de vie, evitandu-se insa scurgerile / siroirile de solutie pe sol. Tratamentele se fac, pe cat este posibil, cand temperatura ambianta depaseste 100C, este calm atmosferic (pentru evitarea driftului) si nu exista conditii de precipitatii in timpul sau imediat dupa aplicarea tratamentelor. Dupa golirea de produs, ambalajele se clatesc bine cu apa (de 3 ori), care se adauga in rezervorul cu solutia de stropit, fiind interzisa aruncarea pe sol sau in apele de suprafata.

Compatibilitate
Pentru soiurile de mar si vita de vie sensibile la fainare, daca tratamentul cu NUPRID OIL 004 CE se face la inceputul dezmuguritului, se poate aplica in amestec cu un fungicid sistemic (Topsin al 70 PU, Topsin 500 SC sau Bumper 250 CE) pentru prevenirea / combaterea atacului timpuriu de fainare. alte amestecuri cu alte produse, pentru prevenirea / combaterea timpurie si a altor boli ale pomilor (cum este focul bacterian / Erwinia amylovora la meri sau monilioza la ciresi, pruni, caisi sau piersici), se pot face avandu-se in vedere recomandarile din tehnologiile pe culturi privind cele mai eficiente asocieri. Nu se va aplica in amestec cu produsele pe baza de sulf.

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Log in

create an account