Loading...

Confidor oil SC 004 - 1 L

Evaluare: Nu a fost evaluat încă Producator: BAYER Crop Science
Preț vânzare: 34,50 lei
in stoc.gif
  • Descriere
  • Recenzii

Confidor Oil SC 004 are aceleasi intrebuintari ca si Nuprid Oil 004 CE 004 CE si eMerite Oil.

Mod de actiune
Insecticidul CONFIDOR OIL SC 004 are actiune sistemica de lunga durata (imidacloprid) si actiune fizica complementara de asfixiere (ulei). Imidacloprid patrunde în plante în circa 1 h de la tratament, actionând deopotriva prin penetrarea scutului protector al larvelor paduchelui din San Jose. Efectul asupra insectelor daunatoare consta în perturbarea ireversibila a functiilor vitale ale centrilor nervosi ai acestora, ducând în final la moartea lor. De asemenea, ouale hibernante ale paianjenului rosu sunt intoxicate si asfixiate astfel încât nu mai are loc ecloziunea larvelor. Amestecul formulat garanteaza o lunga durata de actiune, o optima patrundere a componentei sistemice în planta, o aderenta sporita la suprafata plantei si un contact superior cu daunatorii tinta.

Modul de intrebuintare : Confidor OIL SC 004 este omologat pentru tratamente la pomi şi viţa de vie (în pepiniere, plantaţii tinere şi pe rod), în perioada de repaus vegetativ *, astfel:

Cultura

Testul pentru care a fost avizat

Doza (l/ha)%


Măr

Paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus)
Panonicus ulmi (oua hibernante)


1,5% (22,5 l/ha)Livezi de mar si prun

Afide (oua hibernante)
Tratamentul este comun cu cel pentru combaterea larvelor hibernante ale paduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) si a oualor de iarna ale paianjenului rosu al pomilor (Panonicus ulmi)    1,5% (22,5 l/ha la mar si 15 l/ha la prun)

* repausul vegetativ la pomi este perioada de timp dintre căderea frunzelor (toamna târziu) şi începutul dezmuguritului (primăvara devreme). Pentru evitarea oricăror riscuri de fitotoxicitate la pomii porniţi în vegetaţie, aplicarea tratamentelor în primăvară, la începutul dezmuguritului, nu trebuie să depăşească faza de „urechiuşe de soarece” la măr sau faza de „buton verde” la prun şi cireş.
** conform raportului oficial privind rezultatele testărilor biologice, pe lângă acesti dăunători, tratamentul aplicat asigură o foarte bună eficacitate şi împotriva afidelor (ouă de iarnă), iar dacă tratamentul se face la sfârşitul repausului vegetativ/începutul dezmuguritului, se asigură combaterea şi a altor dăunători care pot apare şi pot deveni activi în plantaţiile pomicole în această perioadă.
 

Tehnica de aplicare
Mar : se utilizeaza pentru combaterea larvelor hibernante ale paduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) si a oualor hibernante ale afidelor si paianjenului rosu comu al pomilor (Panonicus ulmi) in concentratie de 1,5% respectiv 22,5 l/ha in 1500 l apa.
Prun : se utilizeaza pentru combaterea oualor hibernante de afide in concentratie de 1,5%, respectiv 15 l/ha in 1000 l apa.
Se efectueaza un tratament pe sezon la dezmugurit, in faza de urechiuse de soarece pana la mugure floral bine dezvoltat inca nedeschis. Acesta corespunde cu primul tratament de (iarna) primavara. Perioada de pauza inaintea recoltarii este de minim 90 de zile.


Compatibilitate
CONFIDOR OIL SC 004 nu se va amesteca cu zeama bordeleza, polisulfuri si produse pe baza de sulf, diclofluanid, captan sau TMTD. Pentru orice alte combinatii, se va face în prealabil un test de compatibilitate fizico-chimica.

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Log in

create an account